Riblji restoran Proto,

u središnjem dijelu spomeničke jezgre Dubrovnika,
na križanju Široke ulice i Vare, utemeljen je 1886. godine.

Duga tradicija tog kultnog dubrovačkog restorana jamstvo je njegova ugleda i postojane kvalitete, utemeljene na vrhunskoj pripremi najrazličitijih plodova mora, ali i mesnih specijaliteta.

Gastronomska ponuda restorana Proto nadahnuta je autohtonim jelima i kulinarskim umijećem dubrovačkih aristokratskih i pučkih obitelji, od davnina prenošenih s jedne generacije na drugu. Vrhunska ekipa kuhara tradicionalnim receptima pridodaje touch of class suvremenih kulinarskih trendova.

MICHELIN guide

o ribljem restoranu Proto:
"Ovaj dugovječan obiteljski riblji restoran u srcu stare gradske jezgre ima vjerne lokalne goste, ali privlači i brojne strane posjetitelje. Bolji poznavatelji posjećuju ugodnu, skrivenu terasu da bi uživali u pažljivo pripremljenim sezonskim mediteranskim jelima; odaberite svježi ulov."

Michelin tanjur: dobra kuhinja
Svježe namirnice, stručno pripremljene: jednostavno – dobar obrok.
Dobar standard.

Rafinirani poznavatelji gastronomije upravo u toj raznovrsnosti ponude plodova mora, ovisne o vremenu i ulovu, vide najveću draž ribljeg restorana.


Gostima nudimo maštovito pripravljenu svježu jadransku ribu, školjke, rakove i mekušce, a ponuda ovisi isključivo o svježini namirnica dostupnih tog dana.

Uslužno osoblje uvijek je spremno gostu objasniti sve posebnosti ponude, onima koji nisu navikli čistiti ribu ponuditi je filetiranu, a vrlo često preuzima i ulogu promotora nacionalne kuhinje, ponajviše mediteranske u koju je najupućenije.

Osim plodova mora, Proto nudi i ekološko povrće izvornih i davno zaboravljenih okusa, uzgojeno u đardinima Župe Dubrovačke, u pojedinim seoskim gospodarstvima u Konavlima i na obližnjim otocima.
Riblji restoran Proto ponosan je na svoju tradiciju i uglednike koji su ga posjećivali, od engleskog kralja Edwarda VIII. i njegove gospođe Wallis Simpson do glumačkih, glazbenih i estradnih zvijezda koje su gostovale na Dubrovačkim ljetnim igrama i odsjedale u luksuznim dubrovačkim hotelima.

Posjetite nas i uvjerite se zbog čega smo
najbolji riblji restoran u staroj gradskoj jezgri.

Fotogalerija


Iz obilja ponuđenih namirnica šef kuhinje, Chef Boško Lonac bira najkvalitetnije proizvode, kako bi svojim gostima prezentirao najviše domete mediteranske gastronomije. A glas o okusima te kuhinje, koju mnogi stručnjaci u svijetu smatraju vrhuncem svjetske gastronomije, potkrijepljen dojmovima posjetitelja Dubrovnika, nezaustavljivo putuje u svijet.

Zadovoljni gosti najvažniji su protagonisti te misije i cijenjeni nastavljači ponosne tradicije restorana Proto. Nakon više od stotinu godina od svojeg osnutka, Riblji restoran Proto ubrzanim ritmom nastavlja svoju ugostiteljsku i gastronomsku misiju u skladu s preporodom dubrovačkog turizma.


Restoran Proto pomno prati razvoj gastronomskih trendova, neprestano inovirajući i osvježavaju svoju ponudu, kako bi zadovoljio ukuse posjetitelja iz cijeloga svijeta koji dolaze u Dubrovnik, poznat ne samo po svojem kulturno-povijesnom naslijeđu, nego sve više i kao nezaobilazno gastronomsko odredište.

VIP gosti

Prenosimo iz tiska

Lokacija

Adresa: Široka br. 1, 20 000 Dubrovnik

Rezervacije

Radno vrijeme: svakim danom od 11 do 23 sata.


Ukoliko želite izvršiti rezervaciju, molimo koristite obrazac.
Vaša rezervacija će biti potvrđena putem emaila što je prije moguće.

Ukoliko želite napraviti rezervaciju za tekući dan, molimo kontaktirajte nas telefonom.