Nacionalni restoran Konavoski dvori

Tradicionalna jela svih hrvatskih regija

Je li ovo Mediteran na kopnu ili kopno okupano mediteranskim ugođajem - zapitat će se gosti koji prvi put dolaze u jedinstveni ambijent Konavoskih dvora.


I jedno i drugo, ljubazno će pojasniti voditelj Nacionalnog restorana Konavoski dvori, ponosno gledajući naše goste koji zadivljeno promatraju brzi protok rječice Ljute, okretanje starih mlinskih kola i osoblje odjeveno u tradicionalne konavoske nošnje, uživajući pritom u svježini zraka, ljeti nekoliko Celzijevih stupnjeva hladnijeg nego u nedalekom Dubrovniku.


Ljepota Konavoskih dvora za mnoge je posjetitelje neodoljiv mamac da posjete cijele Konavle,

po mnogočemu jedinstveno područje u najjužnijem dijelu Hrvatske,
gdje se, na malom prostoru, izmjenjuju planinski vrhunci, impresivna ljepota obale, plodna polja i kulturno-povijesna i prirodna baština ukorijenjena u kontinuitetu tradicije prenošene s jedne generacije na drugu.

Svježina kojoj je izvorište Ljuta, rječica ponornica, upotpunjena je mirisima prvorazrednog pršuta i sira iz ulja, mlade janjetine i teletine ispod sača (peke), domaćeg kruha, pastrva na žaru i ostalih specijaliteta u ponudi Konavoskih dvora, uglednog restorana i omiljenog izletišta Dubrovčana i posjetitelja dubrovačke rivijere.

Gosti koji pokušavaju proniknuti u tajnu jedinstvene ljepote ovog po svemu posebnog mjesta,

oaze tišine koju remeti samo huk nestašne rijeke i pjev ptica, dodatno će se iznenaditi kad čuju da nudimo tradicionalna jela svih hrvatskih regija. Nacionalna jela, zbog složenosti priprave, unaprijed se naručuju i poslužuju u dogovoreno vrijeme.
Na kraju nezaboravnog gastronomskog iskustva gosti će biti mnogo bliže odgovoru na pitanje jesu li boravili u kontinentalnom ambijentu s mirisima i okusima Mediterana, ili na Mediteranu koji krase stoljetne šume na obali rječice Ljute.

Fotogalerija



Ljuta protječe, ali vrijeme kao da je stalo. Mirisi i okusi Konavoskog polja opojno djeluju na posjetitelje.

Vratit ćemo se, pomišljaju u sebi ili govore naglas. I priželjkuju razgledati cijele Konavle, još i danas nedovoljno otkriven biser dubrovačke okolice.


Konavoski dvori, prva stepenica na tom putu, i zaštićeni krajolik čekaju ih raširenih ruku, s tradicionalnom konavoskom gostoljubivošću i raskošnom ponudom gastronomskih specijaliteta za dugo sjećanje.

VIP gosti

Prenosimo iz tiska

Lokacija

Adresa: Ljuta b.b., 20 217 Ljuta – Konavle, Hrvatska

Rezervacije

Ukoliko želite izvršiti rezervaciju, molimo koristite obrazac.
Vaša rezervacija će biti potvrđena putem emaila što je prije moguće.