Riblji restoran Proto,

u središnjem dijelu spomeničke jezgre Dubrovnika,
na križanju Široke ulice i Vare, utemeljen je 1886. godine.

Duga tradicija tog kultnog dubrovačkog restorana jamstvo je njegova ugleda i postojane kvalitete, utemeljene na vrhunskoj pripremi najrazličitijih plodova mora, ali i mesnih specijaliteta.

Gastronomska ponuda restorana Proto nadahnuta je autohtonim jelima i kulinarskim umijećem dubrovačkih aristokratskih i pučkih obitelji, od davnina prenošenih s jedne generacije na drugu. Vrhunska ekipa kuhara tradicionalnim receptima pridodaje touch of class suvremenih kulinarskih trendova.

MICHELIN guide

o ribljem restoranu Proto:
"Ovaj dugovječan obiteljski riblji restoran u srcu stare gradske jezgre ima vjerne lokalne goste, ali privlači i brojne strane posjetitelje. Bolji poznavatelji posjećuju ugodnu, skrivenu terasu da bi uživali u pažljivo pripremljenim sezonskim mediteranskim jelima; odaberite svježi ulov."

Michelin tanjur: dobra kuhinja
Svježe namirnice, stručno pripremljene: jednostavno – dobar obrok.
Dobar standard.

Rafinirani poznavatelji gastronomije upravo u toj raznovrsnosti ponude plodova mora, ovisne o vremenu i ulovu, vide najveću draž ribljeg restorana.


Gostima nudimo maštovito pripravljenu svježu jadransku ribu, školjke, rakove i mekušce, a ponuda ovisi isključivo o svježini namirnica dostupnih tog dana.

Uslužno osoblje uvijek je spremno gostu objasniti sve posebnosti ponude, onima koji nisu navikli čistiti ribu ponuditi je filetiranu, a vrlo često preuzima i ulogu promotora nacionalne kuhinje, ponajviše mediteranske u koju je najupućenije.

Osim plodova mora, Proto nudi i ekološko povrće izvornih i davno zaboravljenih okusa, uzgojeno u đardinima Župe Dubrovačke, u pojedinim seoskim gospodarstvima u Konavlima i na obližnjim otocima.

Sommelier Ribljeg restorana Proto, aktualni sommelierski prvak Hrvatske

savjetovat će gostima najbolju kombinaciju sljubljivanja domaćih i inozemnih vina s ribljim i mesnim specijalitetima.

Riblji restoran Proto ponosan je na svoju tradiciju i uglednike koji su ga posjećivali, od engleskog kralja Edwarda VIII. i njegove gospođe Wallis Simpson do glumačkih, glazbenih i estradnih zvijezda koje su gostovale na Dubrovačkim ljetnim igrama i odsjedale u luksuznim dubrovačkim hotelima.

Posjetite nas i uvjerite se zbog čega smo
najbolji riblji restoran u staroj gradskoj jezgri.

Fotogalerija


Iz obilja ponuđenih namirnica šef kuhinje, Chef Boško Lonac bira najkvalitetnije proizvode, kako bi svojim gostima prezentirao najviše domete mediteranske gastronomije. A glas o okusima te kuhinje, koju mnogi stručnjaci u svijetu smatraju vrhuncem svjetske gastronomije, potkrijepljen dojmovima posjetitelja Dubrovnika, nezaustavljivo putuje u svijet.

Zadovoljni gosti najvažniji su protagonisti te misije i cijenjeni nastavljači ponosne tradicije restorana Proto. Nakon više od stotinu godina od svojeg osnutka, Riblji restoran Proto ubrzanim ritmom nastavlja svoju ugostiteljsku i gastronomsku misiju u skladu s preporodom dubrovačkog turizma.


Restoran Proto pomno prati razvoj gastronomskih trendova, neprestano inovirajući i osvježavaju svoju ponudu, kako bi zadovoljio ukuse posjetitelja iz cijeloga svijeta koji dolaze u Dubrovnik, poznat ne samo po svojem kulturno-povijesnom naslijeđu, nego sve više i kao nezaobilazno gastronomsko odredište.

VIP gosti

Prenosimo iz tiska

Lokacija

Adresa: Široka br. 1, 20 000 Dubrovnik

Rezervacije


Ukoliko želite izvršiti rezervaciju, molimo koristite obrazac.
Vaša rezervacija će biti potvrđena putem emaila što je prije moguće.