Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Prenosimo iz tiska - Restaurant Mimoza

Novootvoreni restoran Mimoza smješten je na Pilama, 100 m zapadno od stare gradske jezgre, preko puta hotela Hilton Imperial.

Simfonija u kamenu

Lipanj 2010., (Jonathan Bastable)

Lipanjski broj Condé Nast Traveller-a donosi na pet strana atraktivnu reportažu o Dubrovniku i preporuke za hotele Excelsior, Bellevue, otmjenu Villu Agave i restoran Nautiku, eminentnog britanskog novinara Jonathana Bastablea, koji je u rujnu 2009. godine boravio u Dubrovniku.

prikaži više

The Sunday Times piše o Nautici

Svibanj 2010. (Michael Winner)
Kad sam rekao ljudima da sam napustio Auberge du Pere Bise (restoran oca Bise-a) nakon njihovih neprofesionalnih postupaka pri rezervaciji i da idem u Dubrovnik, pitali su: "Zašto"? Nisu bili u pravu! Bilo je to čudesno mjesto; divno sam se proveo.

prikaži više

Okus crnila i ružičastog

Rujan 2009. Časopis High Life (British Airways)
Sastojci ovog podneblja priređeni s domaćom darovitošću (''njuhom'') čine Dubrovnik ukusnim odredištem za ljubitelje hrane, kako je to otkrio vrhunski londonski Chef Mark Hix prigodom svog prvog posjeta Dubrovniku.

prikaži više

Dubrovnik opet cvjeta

Ožujak 2008.
Restoran Nautika, smješten pokraj Vrata od Pila, dobiva odlične kritike za svoje riblje specijalitete, kao i za neprocjenjiv pogled koji se pruža s njegovih taraca na povijesne tvrđave i Jadransko more, čiji valovi, razbijajući se podno kamenih taraca restorana završavaju svoje dugo putovanje.

Najromantičniji svjetski restorani

Ožujak 2008. (Lexi Dwyer)

I nema boljeg mjesta koje će odraziti vaše mjesto u povijesti od tarace u Nautici.

prikaži više

Razlaz s prošlošću

12. kolovoza 2007. (Kate Garraway)

Našli smo savršeno mjesto – Nautika, restoran na terasi s pogledom na gradske zidine i more. Bilo nam je tako dobro da smo se vratili tri večeri zaredom.

prikaži više

Povijest nas štiti

Rujan 2007, by Randy Johnson urednik

Prigodom nedavnog posjeta Dubrovniku, ručao sam s bivšom hrvatskom ministricom turizma Pavom Župan-Rusković, u Nautici - restoranu s morskim plodovima, jednom od najboljih restorana u gradu - i u Hrvatskoj. S pogledom na smaragdnu uvalicu okruženu stijenama i zidinama...

"Hrvatska – Nova Rivijera"

Kolovoz 2005, Henry Alford

"U potrazi za najnovijim Mediteranskim žarištem događanja, Henry Alford ga je pronašao u srednjevjekovnom gradu Dubrovniku, a na prekrasnim dalmatinskim otocima otkrio je kulturnu i kulinarsku zemlju čudesa."

prikaži više

Nautika - tvornica gastro raskoši

19.06.2005., Rene Bakalovic

"U potrazi za najnovijim Mediteranskim žarištem događanja, Henry Alford ga je pronašao u srednjevjekovnom gradu Dubrovniku, a na prekrasnim dalmatinskim otocima otkrio je kulturnu i kulinarsku zemlju čudesa."

prikaži više

Gastrodrom - Nautika, Dubrovnik

10.12.2004., Davor Butković

"Nautika doista jest restoran visoke klase, s besprijekornom poslugom, sjajnim jedaćim priborom, elegantnim jelovnicima i kartama pića, i vrlo dobrom do odličnom hranom." "Briljantno jelo: Medaljoni od repa jastoga u umaku od Dingača."

prikaži više

Rujan 15, 2004 (By R. W. APPLE Jr.)

19.06.2005., Rene Bakalovic

Trebao sam i bolje znati. Dva najpoznatija riblja restorana u SAD-u, Uglesich's u New Orleansu i Tadich's u San Franciscu, koje sada vodi obitelj Buich, imaju Dalmaciju u svom DNK. Sjećam se da mi je Dr. Ernesto Illy, kralj kafe, jednom prigodom za vrijeme večeru u Trstu rekao da su ribe i školjke na hrvatskoj strani Jadrana, gdje je morsko dno više kamenito, ukusnije nego one s Talijanske strane, gdje je morsko dno većinom blatnjavo

prikaži više